Termetes termek

A szakképzett gárdához hasonlóan lényeges, hogy milyen az adott terem felszereltsége, a különféle gépekből mennyi áll rendelkezésre, adott esetben mennyit kell várni ezek igénybe vételére. Mert ha az ember nem beszélgetni megy le, hanem edzeni, akkor szereti szépen, tempósan végigjárni a gépeket, utána pedig, ha még van ideje, leülhet az ismerősökkel. De a lényeg, hogy minden izomcsoportra álljon rendelkezésre valamennyi szükséges gép, és abból mindenki maga kiválaszthassa, melyeket akarja az edzéstervébe iktatni.

Egy-egy fajta gépből is minél több álljon rendelkezésre, hiszen egy idő után – akár egy vetésforgó – mindegyik gépre szükség lesz, mert az addig használtakat megszokja a szervezet, ezért időről-időre változtatni kell. Ha kevés a gép, akkor előfordulhat, hogy várnunk kell rá. Ez rontja az edzésmunka hatékonyságát, ráadásul időt rabló. A nagy klubok, ahol sok a pénz, legtöbbször tudják biztosítani, és fontosnak is tartják a megfelelő gépszámot. (A mai gépek színvonalában egyébként alig van különbség, egyik teremben az egyik, másikban a másik márkára esküsznek.) Emellett persze számításba kell venni, hogy az ember mikor akar lejárni. Mert hiába van minden gépből akár 10 darab, ha nagy a terem befogadó képessége, csúcsidőben esetleg ez is kevésnek bizonyul ahhoz, hogy szépen, nyugodtan, folyamatosan végig lehessen vinni az edzésprogramot. Hasonló a helyzet, ha az aerobic termek nem elég nagyok, és nem fér el kényelmesen a polifoam-matrac vagy éppen a step-zsámoly. Délután 3-4 órától este 9-10-ig minden terem dugig van, de ha valaki képes például nyitásra odamenni, akkor kevésbé jellemző a tömeg. A nyitvatartási idő mindenki igényeit kielégítheti. Nem ritka a reggel 6 órai nyitás, s az éjjel 11–éjféli zárás sem. Mindezek mellett érdemes odafigyelni a szalonok, termek kommunális hátterére is. Nem szerencsés, ha egy 200 férőhelyes teremben mindössze két zuhanyozó áll a vendégek rendelkezésére, s az sem mindegy, mennyire rendszeres, igényes a takarítás. A termeket, szalonokat igazán jól kialakítani nem könnyű. Ez csak azoknak sikerülhet, akik nem, illetve nem csak jövedelemforrásnak tekintik, hanem szeretik ezt a műfajt. Nem véletlen, hogy az igazán jól vezetett termeket – ha akár többször költöznek is – a törzsvendégek mindig követik.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>